MONUMENTENDAG 2019

De Open Monumentendag op zaterdag 14 september 2019 heeft als thema:

“PLEKKEN VAN PLEZIER”

We hebben dat voor Loosdrecht vertaald als een presentatie van ‘plekken van plezier’ door de jaren heen.
Dit keer geen monumenten. Die zijn opgenomen in een fietstocht of wandeling en op deze dag verkrijgbaar bij de Historische Kring Loosdrecht.
De fotopresentatie is te zien in ‘de Magneet’, het verenigingsgebouw van de Historische Kring Loosdrecht van 10:00uur tot 16:00uur.
Het is een permanente vertoning van foto’s en prentbriefkaarten van diverse locaties, zoals zwembaden, watersport, Koninginnedag, bevrijdingsoptochten en sport en spel in Loosdrecht.
Ongelofelijk dat er behalve een binnenbad, in heel Loosdrecht nu geen openlucht zwembad meer bestaat. Des te leuker is het om de rijke watersporthistorie terug te zien.

Locatie: Historische Kring Loosdrecht, gebouw ‘de Magneet’, Nieuw-Loosdrechtsedijk 49a 1231 KM Loosdrecht.

Corona virusHKL-gebouw 'De Magneet' gesloten

Het bestuur van de Historische Kring Loosdrecht (HKL) heeft besloten ‘De Magneet’, normaal geopend op woensdagochtend van 10:00 – 12:30 uur en -avond van 19:30 – 20:00, tot 1 september  gesloten te houden.

Hoewel de coronamaatregelen voor diverse instellingen versoepeld worden, vinden wij het risico voor bezoekers nog te groot.

Dit wil niet zeggen dat de HKL stil zit. De vrijwilligers doen hun werk met inachtneming van de 1,5 meter-maatregel. Dat betekent dat vragen over historische onderwerpen gewoon gesteld kunnen worden via e-mail: (info@hkloosdrecht.nl).