Fotocollecties

De Historische Kring Loosdrecht heeft een enorme collectie foto’s. Het zijn er zo ontzettend veel, dat het onmogelijk is ze hier te tonen.

De originelen worden opgeborgen in speciale archiefdozen of zitten in een fotoalbum of plakboek.

Van veel oude foto’s is de kwaliteit bijzonder goed te noemen. Vooral van de zogenaamde ‘visitekaartjes’ uit de negentiende en begin twintigste eeuw. Wij hebben verschillende familie-albums met deze originele foto’s (waarvan helaas een aantal waarbij geen namen van de geportretteerden staan).Van veel foto’s maken we een kopie welke op een fotokarton wordt geplakt met een beschrijving van de persoon of het onderwerp er bij. Op deze manier is een prachtige fotocollectie ontstaan waarin u vele oud-Loosdrechters zult tegenkomen. Kom gerust eens kijken in ‘De Magneet’.

Klik op de hierbij geplaatste afbeelding om meer voorbeelden te kunnen zien. > > > >      
Naast deze foto’s hebben we een grote collectie van ruim 700 ansichtkaarten die we hier helaas niet kunnen tonen, maar u bent vrij om eens langs te komen om de collectie te bekijken.

Corona virusHKL-gebouw 'De Magneet' gesloten

Het bestuur van de Historische Kring Loosdrecht (HKL) heeft besloten ‘De Magneet’, normaal geopend op woensdagochtend van 10:00 – 12:30 uur en -avond van 19:30 – 20:00, tot 1 september  gesloten te houden.

Hoewel de coronamaatregelen voor diverse instellingen versoepeld worden, vinden wij het risico voor bezoekers nog te groot.

Dit wil niet zeggen dat de HKL stil zit. De vrijwilligers doen hun werk met inachtneming van de 1,5 meter-maatregel. Dat betekent dat vragen over historische onderwerpen gewoon gesteld kunnen worden via e-mail: (info@hkloosdrecht.nl).