Voorwerpen


De historische kring heeft in de loop der jaren een bijzonder groot aantal voorwerpen vergaard d.m.v. schenkingen of aankoop. Bijna elke week komen er nieuwe voorwerpen bij. Deze worden geïnventariseerd en gefotografeerd.De foto en beschrijving van het voorwerp wordt geregistreerd en op fiches gezet. Op deze manier is een collectie ontstaan die uniek in de omgeving is. Heeft u materiaal beschikbaar dat iets met Loosdrecht te maken heeft (gehad), en wilt u het ter beschikking van de HKL stellen, laat het ons weten. Wij komen het graag bij u ophalen, zodat het bewaard blijft voor de Loosdrechtse bevolking.

 

Door de jaren heen heeft de kring veel giften mogen ontvangen. Enkel en alleen hierdoor heeft de collectie kunnen uitgroeien tot hetgeen zij vandaag de dag is. Met name zijn vaak ‘de verhalen er achter’ zeer waardevolle informatie voor het behoud van de geschiedenis ervan. Uw gift bepaalt dan ook voor een groot deel hetgeen bezoekers zien en horen.

Mocht u nog voorwerpen hebben en bent u op zoek naar een ‘goed huis’ voor uw voorwerpen: denk dan aan ons.

Maar heeft u iets bijzonders dat u toch eigenlijk niet wilt wegdoen? Geef het dan aan de HKL in bruikleen, zodat u of uw nakomelingen het toch altijd kunnen terughalen. Gewoonlijk schenkt men de voorwerpen aan de kring, maar wist u dat u ook geld kunt schenken of doneren als aftrekpost voor de belastingen?


Klik hier voor meer informatie over schenkingen.