Opening Magneet

2017 was voor de Historische Kring Loosdrecht een bijzonder belangrijk jaar. Wij vierden het 45-jarig bestaan en openden ons nieuwe verenigingsgebouw ‘De Magneet’ op 23 september 2017. Om 15:45 heeft wethouder Theo Reijn onder grote belangstelling officieel het nieuwe pand van de HKL aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk 49a geopend.

Wethouder Reijn knipte met prachtige openingswoorden het lint door en schonk de HKL een toepasselijk cadeau: een originele Makkummer bord dat de gemeente Loosdrecht ooit kreeg van de commissaris der Koningin Utrecht Belaerts van Blokland. Voorzitter Ernst kondigde verder een hele speciale gast aan: Dominee De Mol in eigen persoon, bezield vormgegeven door de fameuze acteur Joop Glijn.Klik op de afbeelding om Joop Glijn te zien en te horen!


Corona virusHKL-gebouw 'De Magneet' gesloten

Het bestuur van de Historische Kring Loosdrecht (HKL) heeft besloten ‘De Magneet’, normaal geopend op woensdagochtend van 10:00 – 12:30 uur en -avond van 19:30 – 20:00, tot 1 september  gesloten te houden.

Hoewel de coronamaatregelen voor diverse instellingen versoepeld worden, vinden wij het risico voor bezoekers nog te groot.

Dit wil niet zeggen dat de HKL stil zit. De vrijwilligers doen hun werk met inachtneming van de 1,5 meter-maatregel. Dat betekent dat vragen over historische onderwerpen gewoon gesteld kunnen worden via e-mail: (info@hkloosdrecht.nl).