Lezing Smorenberg

Jeannette Kuhn van de Historische Kring Loosdrecht hield op 4 oktober j.l. in het gemeentehuis ter afsluiting van de kunst- en cultuurweek in Wijdemeren een interessante lezing over de Loosdrechtse schilder Dirk Smorenberg, de man die altijd streefde naar het versimpelen van de afbeelding. Over deze schilder schreef zij het boek ‘Loosdrecht, het palet van Dirk Smorenberg’. Een prachtig geïllustreerd boek, dat nog steeds te koop is bij de HKL.
Aansluitend was er een rondleiding door het gemeentehuis langs schilderijen van diverse kunstenaars uit de Kortenhoefse, Bergse en Haagse School aanwezig in de collectie van de Stichting Kunstbezit ’s-Graveland. Joop Glijn en initiatiefnemer Henri Spijkerman verzorgden deze rondleiding.
Het was een uitgelezen kans om meer over deze mooie verzameling te weten te komen.

Corona virusHKL-gebouw 'De Magneet' gesloten

Het bestuur van de Historische Kring Loosdrecht (HKL) heeft besloten ‘De Magneet’, normaal geopend op woensdagochtend van 10:00 – 12:30 uur en -avond van 19:30 – 20:00, tot 1 september  gesloten te houden.

Hoewel de coronamaatregelen voor diverse instellingen versoepeld worden, vinden wij het risico voor bezoekers nog te groot.

Dit wil niet zeggen dat de HKL stil zit. De vrijwilligers doen hun werk met inachtneming van de 1,5 meter-maatregel. Dat betekent dat vragen over historische onderwerpen gewoon gesteld kunnen worden via e-mail: (info@hkloosdrecht.nl).