HERDENKING BEVRIJDING LOOSDRECHT

Op initiatief van de Sichting SLOEP en met medewerking van de Historische Kring Loosdrecht, IJsclub de Loosdrechtse Plassen en drukkerij Ten Herkel zijn er op het opnieuw ingerichte parkje bij het herdenkingsmonument tijdelijk een viertal frames geplaatst met teksten en beelden over de Tweede Wereldoorlog. Het bijzonder mooi aangelegde parkje rondom het monument is hiermee klaar voor de a.s. en volgende herdenkingen op 4 mei en 10 maart. Met dank aan ieder die hieraan mee gewerkt heeft. Het is een aanwinst voor Loosdrecht.

In verband met het coronavirus is het park a.s. maandagavond tussen 19:30 en 20:30 afgesloten i.v.m. de sobere herdenking en kranslegging door vertegenwoordigers van het voormalig verzet, de Joodse gemeenschap en de gemeente.

Op de frames staan tekstfragmenetn uit de vele verhalen van oude Loosdrechters die afgelopen maart zijn gepubliceerd in het nieuwe periodiek van de HKL getiteld: ‘Herinneringen aan de oorlogsjaren 1940-1945 in Loosdrecht’. Nog een extra aantal is te koop bij de HKL.