Dorpsleven

Het nieuwste boekje van ‘onze’ Cor Lam, getiteld ‘Dorpsleven’, is natuurlijk ook bij de HKL verkrijgbaar.

Op de achterkant van de omslag staat: ‘De schrijver is geboren en getogen op een boerderij in het dorp Oud-Loosdrecht en leefde dus dichtbij de natuur. ‘Dorpsleven ‘ is een terugblik op ervaringen uit die tijd. Eigenlijk bepaalde de natuur in die tijd grotendeels wat er gebeurde. Veel hing af van het weer, het jaargetijde en de dag van de week. Cor voelt de drang om die dingen op te schrijven. Het eerste boekje ging over het leven van z’n vader, als veehouder. ‘Terschellinger Boerenwerk’ volgde en na z’n pensionering verscheen een terugblik op zijn tijd binnen het landbouwonderwijs. In de jaren verschenen ook commentaren op rijm en columns in de plaatselijke weekkrant. Hij schreef mee aan een boek over de bijna verdwenen veehouders in Loosdracht bij onze HKL. Het opduikelen van z’n super 8 film, over het dorp, motiveerde hem om die herinneringen aan het dorpsleven op te schrijven. Zo ontstond dit boekje ‘Dorpsleven ‘.

Voor wie die tijd meemaakten (Oud-Loosdrecht) is het een boekje vol herinneringen en voor de jongeren een inkijkje in een veel rustiger gemoedelijkere samenleving. Veel leesplezier!’

Uitgeverij Plas en Duin, ISBN 978-90-826668-3-0.

Het boek is voor 6,00 Euro verkrijgbaar bij de HKL bij afhalen in de Magneet op woensdag tussen 10-12 u of tussen 20-22 u. Bij toezending kost het 9,50 euro.