Wandelingen door Oud- en Nieuw-Loosdrecht

door Klaas van Walderveen. (Prijs € 4,00)

Oud gemeentesecretaris, de heer K. van Walderveen, heeft in 1978 (HKL 21 en 23) twee virtuele wandelingen gemaakt door Oud- en Nieuw-Loosdrecht, alsof die plaats hadden gevonden in 1925.

Dit waren twee zo bijzondere artikelen dat de kring besloot beide verhalen als één boekje uit te brengen. Het resultaat is een 60 bladzijden tellende uitgave geworden, verluchtigd met een aantal foto’s en vol informatie uit die tijd waardoor het bijzonder leuk om te lezen is.

Corona virusHKL-gebouw 'De Magneet' gesloten

Het bestuur van de Historische Kring Loosdrecht (HKL) heeft besloten ‘De Magneet’, normaal geopend op woensdagochtend van 10:00 – 12:30 uur en -avond van 19:30 – 20:00, tot 1 september  gesloten te houden.

Hoewel de coronamaatregelen voor diverse instellingen versoepeld worden, vinden wij het risico voor bezoekers nog te groot.

Dit wil niet zeggen dat de HKL stil zit. De vrijwilligers doen hun werk met inachtneming van de 1,5 meter-maatregel. Dat betekent dat vragen over historische onderwerpen gewoon gesteld kunnen worden via e-mail: (info@hkloosdrecht.nl).