Tolheffing te Loosdrecht

door J.P. van der Meulen-Kuhn (Prijs € 2,00)

Omdat er regelmatig nieuwe tolgaarders op de drie Loosdrechtse tollen stonden, is er geen sluitend overzicht van wie er nu precies op welke tol heeft gestaan. Feit is, dat hier al tolheffing was in 1627. En mogelijk zelfs al eerder, al ontbreken daarvan de gegevens.

In deze publicatie wordt voornamelijk stil gestaan bij de gegevens uit de vorige eeuw. U leest o.a. over Melis van den Akker, de tolgaarder die bekend was omdat hij zijn beide handen had verloren bij het onschadelijk maken van een granaat in militaire dienst. Over Aldert Hartog, Arie Pijl, Dirk van Altena, Hendrik van den Anker, Mijndert Luijer en Dirk Rensenbrink.

Tot eind jaren veertig kon je Loosdrecht niet in of uit zonder dat je tol moest betalen.

Corona virusHKL-gebouw 'De Magneet' gesloten

Het bestuur van de Historische Kring Loosdrecht (HKL) heeft besloten ‘De Magneet’, normaal geopend op woensdagochtend van 10:00 – 12:30 uur en -avond van 19:30 – 20:00, tot 1 september  gesloten te houden.

Hoewel de coronamaatregelen voor diverse instellingen versoepeld worden, vinden wij het risico voor bezoekers nog te groot.

Dit wil niet zeggen dat de HKL stil zit. De vrijwilligers doen hun werk met inachtneming van de 1,5 meter-maatregel. Dat betekent dat vragen over historische onderwerpen gewoon gesteld kunnen worden via e-mail: (info@hkloosdrecht.nl).