Genealogie Schipper

Loosdrechters, behorend tot de familie Schipper. Prijs € 11,40

In Loosdrecht woonden veel schippers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit beroep ook als achternaam werd gebruikt.
Na inventarisatie van alle personen met deze naam bleek, dat er meer dan tien verschillende families Schipper leefden die geen helemaal geen familie van elkaar waren.

Alhoewel deze uitgave reeds in 19xx tot stand kwam en er daarna best wel nieuw materiaal ontdekt werd, is deze uit xx bladzijden A4 uitgave een goede basis voor hen die afkomstig menen te zijn van een Loosdrechtse familie Schipper.

Corona virusHKL-gebouw 'De Magneet' gesloten

Het bestuur van de Historische Kring Loosdrecht (HKL) heeft besloten ‘De Magneet’, normaal geopend op woensdagochtend van 10:00 – 12:30 uur en -avond van 19:30 – 20:00, tot 1 september  gesloten te houden.

Hoewel de coronamaatregelen voor diverse instellingen versoepeld worden, vinden wij het risico voor bezoekers nog te groot.

Dit wil niet zeggen dat de HKL stil zit. De vrijwilligers doen hun werk met inachtneming van de 1,5 meter-maatregel. Dat betekent dat vragen over historische onderwerpen gewoon gesteld kunnen worden via e-mail: (info@hkloosdrecht.nl).