Fietsen en wandelen door de historie van Wijdemeren

Wandel- en fietsroutes door Wijdemeren. Prijs € 2,75


In 2012 werd de gemeente Wijdemeren verrijkt met een serie van acht aantrekkelijke fiets-, wandel- en kanoroutes. Wijdemeren is trots op dit nieuwe netwerk langs alle highlights van ’s-Graveland, Loosdrecht, Kortenhoef, Ankeveen en Nederhorst den Berg.

Langs de route staan QR-bordjes die informatie geven over landschap, historie, monumenten en kunstschilders.

De historische kringen van Loosdrecht, Nederhorst den Berg en Ankeveen / ’s-Graveland / Kortenhoef hebben dit boekje samengesteld. Het resultaat mag er zijn. Een leuk boekje met mooie kleurenfoto’s en veel informatie.

Corona virusHKL-gebouw 'De Magneet' gesloten

Het bestuur van de Historische Kring Loosdrecht (HKL) heeft besloten ‘De Magneet’, normaal geopend op woensdagochtend van 10:00 – 12:30 uur en -avond van 19:30 – 20:00, tot 1 september  gesloten te houden.

Hoewel de coronamaatregelen voor diverse instellingen versoepeld worden, vinden wij het risico voor bezoekers nog te groot.

Dit wil niet zeggen dat de HKL stil zit. De vrijwilligers doen hun werk met inachtneming van de 1,5 meter-maatregel. Dat betekent dat vragen over historische onderwerpen gewoon gesteld kunnen worden via e-mail: (info@hkloosdrecht.nl).