DVD Loosdrecht 1970

Een 8-mm film uit 1970 met veel ‘gewone’ mensen uit Loosdrecht. Prijs € 8,00 per stuk


In het jaar 1970 heeft een stel jonge studenten het idee opgevat om zomaar, ‘in het wilde weg’, een film te ‘schieten’ in de beide Loosdrechtse dorpen.

Dat resulteerde in twee circa 1 uur durende opnamen van het gewone volk op een gewone dag. In eerste instantie niet geschikt voor vertoning, maar – naarmate de jaren lengden – toch interessant. Veel inwoners waren overleden of verhuisden naar elders. In dit document zijn ze nog te zien.

Voor alle duidelijkheid: er zijn dus twee verschillende DVD’s, een van Nieuw-Loosdrecht en een van Oud-Loosdrecht. Deze moeten dus apart besteld/gekocht worden.

Corona virusHKL-gebouw 'De Magneet' gesloten

Het bestuur van de Historische Kring Loosdrecht (HKL) heeft besloten ‘De Magneet’, normaal geopend op woensdagochtend van 10:00 – 12:30 uur en -avond van 19:30 – 20:00, tot 1 september  gesloten te houden.

Hoewel de coronamaatregelen voor diverse instellingen versoepeld worden, vinden wij het risico voor bezoekers nog te groot.

Dit wil niet zeggen dat de HKL stil zit. De vrijwilligers doen hun werk met inachtneming van de 1,5 meter-maatregel. Dat betekent dat vragen over historische onderwerpen gewoon gesteld kunnen worden via e-mail: (info@hkloosdrecht.nl).