DVD Denkend aan Loosdrecht

HISTORISCHE ONTWIKKELING OP DVD.      Prijs € 15,00

De Historische Kring Loosdrecht heeft een filmverslag over de ontwikkeling van Loosdrecht op DVD uitgebracht onder de titel

“Denkend aan Loosdrecht….
  Leven van wind en water”Met deze film laat regisseur Franka Stas, samen met Hetty Hagens (productie en script), een totaalbeeld zien van de ontwikkeling van het Loosdrechtse met facetten als de opkomst van jachthavens, watersport, botenbouw en amusement. Ook de dorpsontwikkeling met nieuwbouw en veranderingen in het boerenbedrijf komen aan bod.

De opzet voor dit document maakte Jan E. Lamme, die met hetzelfde team al eerder een film over het Singer Museum Laren maakte, in beide gevallen gestimuleerd door de Stichting Tussen Vecht en Eem. Veelvuldig werd gebruik gemaakt van film- en fotomateriaal van particulieren en uit de collectie van de HKL.Bekijk hieronder de intro van de film
In deze film laat de HKL een totaalbeeld zien van de ontwikkeling van het Loosdrechtse met facetten als de opkomst van jachthavens, watersport, botenbouw en amusement. Ook de dorpsontwikkeling met nieuwbouw en veranderingen in het boerenbedrijf komen aan bod. U ziet een klein deel als promo.

Corona virusHKL-gebouw 'De Magneet' gesloten

Het bestuur van de Historische Kring Loosdrecht (HKL) heeft besloten ‘De Magneet’, normaal geopend op woensdagochtend van 10:00 – 12:30 uur en -avond van 19:30 – 20:00, tot 1 september  gesloten te houden.

Hoewel de coronamaatregelen voor diverse instellingen versoepeld worden, vinden wij het risico voor bezoekers nog te groot.

Dit wil niet zeggen dat de HKL stil zit. De vrijwilligers doen hun werk met inachtneming van de 1,5 meter-maatregel. Dat betekent dat vragen over historische onderwerpen gewoon gesteld kunnen worden via e-mail: (info@hkloosdrecht.nl).