DVD Dagje uit met de 65-plussers van Loosdrecht

Een film met origineel geluid van de veertigste bejaardentocht. Prijs € 8,00


In mei 1979 werd voor de veertigste maal door vrijwilligers een uitje georganiseerd voor de bejaarden van Loosdrecht. Een jaarlijkse traditie die in het dorp ‘er gewoon bij’ hoorde.

Mevrouw Vunderink was de stuwende kracht achter dit initiatief met behulp van een uit 5 Jannen bestaand comité: Jan Nederpelt, Jan Hoveling, Theo (Jan Theodorus) Voorneveld, Jan van Vught en Jan Baas. Veel vrijwilligers gingen daarvoor langs de deuren om het geld voor deze jaarlijkse feestdag binnen te halen.

Corona virusHKL-gebouw 'De Magneet' gesloten

Het bestuur van de Historische Kring Loosdrecht (HKL) heeft besloten ‘De Magneet’, normaal geopend op woensdagochtend van 10:00 – 12:30 uur en -avond van 19:30 – 20:00, tot 1 september  gesloten te houden.

Hoewel de coronamaatregelen voor diverse instellingen versoepeld worden, vinden wij het risico voor bezoekers nog te groot.

Dit wil niet zeggen dat de HKL stil zit. De vrijwilligers doen hun werk met inachtneming van de 1,5 meter-maatregel. Dat betekent dat vragen over historische onderwerpen gewoon gesteld kunnen worden via e-mail: (info@hkloosdrecht.nl).