De Franse klok te Oud-Loosdrecht

De geschiedenis van twee merkwaardige klokken in ons land. Prijs € 2,70

De heer H. Brunekreef, oud-lid van de HKL en gewezen ouderling van de Sijpekerk te Nieuw-Loosdrecht, heeft in 1982 deze monografie geschreven over twee door admiraal Cornelis Tromp in 1674 geroofde klokken uit de abdijkerk St. Philibert op het Franse eiland Noirmoûtier. Het was een vergelding voor de gewelddadige plunderingen in het rampjaar 1672 door de Fransen begaan in Oud-Loosdrecht. De ene klok kwam terecht in het Zeeuwse Kortgene, de ander in de hervormde kerk van Oud-Loosdrecht, waar hij nog elke zondag wordt geluid.

Corona virusHKL-gebouw 'De Magneet' gesloten

Het bestuur van de Historische Kring Loosdrecht (HKL) heeft besloten ‘De Magneet’, normaal geopend op woensdagochtend van 10:00 – 12:30 uur en -avond van 19:30 – 20:00, tot 1 september  gesloten te houden.

Hoewel de coronamaatregelen voor diverse instellingen versoepeld worden, vinden wij het risico voor bezoekers nog te groot.

Dit wil niet zeggen dat de HKL stil zit. De vrijwilligers doen hun werk met inachtneming van de 1,5 meter-maatregel. Dat betekent dat vragen over historische onderwerpen gewoon gesteld kunnen worden via e-mail: (info@hkloosdrecht.nl).