De Eikenrodeschool 1954-1984

Openbare Lagere School bestond 30 jaar. Prijs € 2,00

Op zaterdag 2 maart 1985 werd dit boekje gepresenteerd, gemaakt door de Historische Kring in samenwerking met de medezeggenschapsraad, de oudercommissie en ‘Ons Streven’ (destijds Openbare Lagere School Nieuw-Loosdrecht). Een boekje ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van de Eikenrodeschool aan de Lindelaan en Berkenlaan, waar meester Atema lange tijd de scepter heeft gezwaaid.

De oude O.L.S. naast de hervormde kerk was niet geschikt meer en lag te ver van de nieuwbouw in Nieuw-Loosdrecht.
In september 1954 gingen zij over naar deze nieuwe locatie aan de Lindelaan, waar ook juffrouw Lonnee en later meester Brand hun plek hadden.

Het boekje bevat 20 bladzijden over de geschiedenis van de school en is verluchtigd met diverse foto’s.

Corona virusHKL-gebouw 'De Magneet' gesloten

Het bestuur van de Historische Kring Loosdrecht (HKL) heeft besloten ‘De Magneet’, normaal geopend op woensdagochtend van 10:00 – 12:30 uur en -avond van 19:30 – 20:00, tot 1 september  gesloten te houden.

Hoewel de coronamaatregelen voor diverse instellingen versoepeld worden, vinden wij het risico voor bezoekers nog te groot.

Dit wil niet zeggen dat de HKL stil zit. De vrijwilligers doen hun werk met inachtneming van de 1,5 meter-maatregel. Dat betekent dat vragen over historische onderwerpen gewoon gesteld kunnen worden via e-mail: (info@hkloosdrecht.nl).